Hvad er ægte selvledelse?

At kunne lede sig selv og at kunne lede i fælleskab.

Der er i virkeligheden kun ét sted at finde ægte selvledelse, og det er indeni en selv – i hver tanke, i hver bevægelse, i enhver motivation. At kunne lede sig selv autentisk er et udtryk for, hvem du virkelig er, dit eget selvudtryk. At tage ansvar for egen planlægning og gennemførelse af eget arbejde inden for accepterede rammer mellem dig og din arbejdsplads.

Relateret indlæg, læs her: Gnist – din vej til personlig styrke gennem Passion og Vedholdenhed

Dem, der virkelig leder sig selv, siger “jeg ved, hvem jeg er, og jeg ved, hvor jeg vil hen”. De samler viden og erfaringer og følelser, som vil hjælpe med at forberede dem på alle mulige måder. Hvis du ved, hvor du vil hen, har du allerede arbejdet på de dele af din personlighed, der vil gøre dig bedre og mere selvledende. Arbejd på din holdning, arbejd på dit fælleskab, arbejd på dine styrker og arbejd på dine tidsstyringsevner. Nedskriv det hele ned på papir. Samtidig forestiller du hele tiden dig selv på det sted, du gerne vil være, og arbejder i den retning, du gerne vil, og i et fælleskab, der ønsker at få det bedste resultat ud af det for alle. 

Retningen bestemmer destinationen for dig og fælleskabet. Så her er et spørgsmål, du skal stille dig selv: Tager mit nuværende fokus og alle de beslutninger, som jeg i øjeblikket er engageret i, mig derhen, hvor jeg vil? Så stil samme spørgsmål i fælleskab. Det er et vigtigt spørgsmål, som konstant må stilles i begyndelsen af ​​måneden, begyndelsen af ​​ugen, begyndelsen af ​​dagen for at undgå at flyde rundt i en udefinerbar retning, krydse fingre og håbe, at man ankommer til det rette sted, når man ikke engang er på vej i den retning. Ofte skal vi som et selvledende individ spørge os selv, om det ER dette den rigtige retning? Finder de handler, der lukker afstanden til den ønskede ankomst, sted? 

Vigtige spørgsmål, der hjælper dig med selvledelse og med at bestemme din retning.

  • Er min nuværende retning, den retning, jeg ønsker?
  • Er vores fælles retning klar og tydelig og den retning, vi ønsker? 
  • Er det et fælles mål, et som skaber større teamånd?
  • Er det et mål, som jeg, mine kolleger, min chef, mit team, min afdeling eller for hele organisationen føler ejerskab for? – eller er det andres mål!

Kan du svarer JA til overstående, kan du opnå en koncentreret og fokuseret tilstand, som gør, at du kan håndtere komplekse udfordringer. Hurtigere og nemmere.

Stil dig selv disse spørgsmål og diskuter dem derefter i fælleskab. Når du selv har besvaret disse spørgsmål, så tag det et skridt videre og spørg: Hvad gør jeg, der virker eller ikke virker? Diskuter det hele. Arbejd med dig selv for at finde ud af den bedst mulige retning for dig og fælleskabet – din selvledelse er det, nutidens virksomheder har brug for. Vær ambitiøst selvledende og forfølg denne fælles retning ved at skabe en overbevisende og udfordrende fremtid, som giver dig en grund til at bruge dine færdigheder.


Vær med

Få løbende artikler, metoder og input, der styrker dit potentiale som person og din karrierevej.

Spørg Siigurd

Brænder du inde med et spørgsmål eller andet, så hold dig ikke tilbage, men send os en besked.

Kan vi hjælpe?

Vi besidder en særlig evne til at fremelske potentialet i mennesker og få dem til at flytte sig. Ønsker du at forbedre din business, personlige liv og lederskab. Så vil vi kunne hjælpe dig.

Vær med

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, der styrker dit potentiale i din business, dit personlige liv og dit lederskab. Få løbende effektive metoder og strategier.
* indicates required
Please select all the ways you would like to hear from Siigurd:
You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.
We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.
Nyhedsbrev

Spørg Siigurd

1 + 2 =