Hvad er ægte selvledelse?

At kunne lede sig selv og at kunne lede i fælleskab.

Der er i virkeligheden kun ét sted at finde ægte selvledelse, og det er indeni en selv – i hver tanke, i hver bevægelse, i enhver motivation. At kunne lede sig selv autentisk er et udtryk for, hvem du virkelig er, dit eget selvudtryk. At tage ansvar for egen planlægning og gennemførelse af eget arbejde inden for accepterede rammer mellem dig og din arbejdsplads.

Relateret indlæg, læs her: Gnist – din vej til personlig styrke gennem Passion og Vedholdenhed

Dem, der virkelig leder sig selv, siger “jeg ved, hvem jeg er, og jeg ved, hvor jeg vil hen”. De samler viden og erfaringer og følelser, som vil hjælpe med at forberede dem på alle mulige måder. Hvis du ved, hvor du vil hen, har du allerede arbejdet på de dele af din personlighed, der vil gøre dig bedre og mere selvledende. Arbejd på din holdning, arbejd på dit fælleskab, arbejd på dine styrker og arbejd på dine tidsstyringsevner. Nedskriv det hele ned på papir. Samtidig forestiller du hele tiden dig selv på det sted, du gerne vil være, og arbejder i den retning, du gerne vil, og i et fælleskab, der ønsker at få det bedste resultat ud af det for alle. 

Retningen bestemmer destinationen for dig og fælleskabet. Så her er et spørgsmål, du skal stille dig selv: Tager mit nuværende fokus og alle de beslutninger, som jeg i øjeblikket er engageret i, mig derhen, hvor jeg vil? Så stil samme spørgsmål i fælleskab. Det er et vigtigt spørgsmål, som konstant må stilles i begyndelsen af ​​måneden, begyndelsen af ​​ugen, begyndelsen af ​​dagen for at undgå at flyde rundt i en udefinerbar retning, krydse fingre og håbe, at man ankommer til det rette sted, når man ikke engang er på vej i den retning. Ofte skal vi som et selvledende individ spørge os selv, om det ER dette den rigtige retning? Finder de handler, der lukker afstanden til den ønskede ankomst, sted? 

Vigtige spørgsmål, der hjælper dig med selvledelse og med at bestemme din retning.

  • Er min nuværende retning, den retning, jeg ønsker?
  • Er vores fælles retning klar og tydelig og den retning, vi ønsker? 
  • Er det et fælles mål, et som skaber større teamånd?
  • Er det et mål, som jeg, mine kolleger, min chef, mit team, min afdeling eller for hele organisationen føler ejerskab for? – eller er det andres mål!

Kan du svarer JA til overstående, kan du opnå en koncentreret og fokuseret tilstand, som gør, at du kan håndtere komplekse udfordringer. Hurtigere og nemmere.

Stil dig selv disse spørgsmål og diskuter dem derefter i fælleskab. Når du selv har besvaret disse spørgsmål, så tag det et skridt videre og spørg: Hvad gør jeg, der virker eller ikke virker? Diskuter det hele. Arbejd med dig selv for at finde ud af den bedst mulige retning for dig og fælleskabet – din selvledelse er det, nutidens virksomheder har brug for. Vær ambitiøst selvledende og forfølg denne fælles retning ved at skabe en overbevisende og udfordrende fremtid, som giver dig en grund til at bruge dine færdigheder.


Vil du have bog, gratis?

7 effektive tiltag til at løfte din forretning, dit personlige liv og dit lederskab.

Opdag Lars Sigurds indsigt i, hvilke grundlæggende ressourcer, metoder og strategier, han anvender i sit arbejde, så du kan opnå succes i din forretning, dit personlige liv og dit lederskab.

Brug et par minutter af din tid, og det kan resultere i livsændrende resultater.