Vi sætter nye arbejdspladser op hjemmefra og det kræver ny adfærd fra både medarbejdere og leder.
I takt med at kontor og hjemmearbejdspladser er blevet mere aktuelt for mange virksomheder, sætter det andre krav til medarbejderne at kunne lede sig selv i fællesskab på distancen.
Kravene vi stiller hinanden, er høje og giver udfordringer med selvkritik, stress og mindreværdskomplekser. Især hvis du sidder alene. Som virksomhed kan man være bange for at den ansatte ikke kommer og taler med dem. Som virksomhedens forlænget arm, kan en ekstern samarbejdspartner være med til at lukke afstanden.
Det kan være nogle at de elementer der lider, når man arbejder mere hjemme. Det kan være starten på, at medarbejderen begynder at lede efter nyt arbejde, men lær vi ikke at håndtere dette som leder og som medarbejder forsvinder effektiviteten og performance.
Vi ønsker som individer at have samhørighed til det større fællesskab, som netop kan mangle når man sidder meget selv. Det gør os mere sårbare end tidligere, hvor vores relationer og roller var mere stabile og givende.
Hvordan kan det så være, at vi fastholder vores nuværende adfærd?
Det kræver ændring af vores adfærd til at kunne håndtere en ny måde at arbejde på.
Bevidst eller ubevidst, tænker vi tit på at ændre adfærd uden at gøre noget ved det. Eller ofte sker det at man vendt tilbage til de dårlige vaner, når man er løbet ind i forhindringer på vejen. For selv ændringerne er enkel og vi ved godt hvad det kræver, men det er ikke let at gøre. Den nye situation kræver noget nyt af os og der kræver energi, tid og vedholdenhed, for at blive en til et nyt adfærdsmønster.
Hvad kan du som virksomhed arbejde med?
I kan med fordel arbejde med selvledelse og et fokus på selvværd, selvkontrol og fastholdelse af relationer. For det første vil det med stor sandsynligvis forbedre meget mere end selve arbejdsindstillingen og -miljøet. Der vil med stor sandsynlighed være gevinster for den enkelte og for virksomheden.
For den enkelte medarbejder giver det større arbejdsglæde, et lykkeligt arbejdsliv, bedre performance, større engagement etc. Alt sammen noget, som giver medarbejderen mere energi og overskud.
For virksomheden giver det større medarbejderengagement, øget produktivitet, en mere attraktiv arbejdsplads, som fastholder og tiltrækker. Alt andet lige vil det også give virksomheden en bedre bundlinje. Alene fastholdelse er en økonomisk fordel.
Undersøgelser viser, at det koster i gennemsnit 14-16 ugers løn at ansætte en faglært, og op til 25 ugers løn jo mere kompleks arbejdet er.
Vi har fokus netop på dette område med oplæg og coaching. Vi giver konkrete råd og teknikker i forhold til at lede sig selv og andre.
Andre blogs der kunne være interessante for dig: