Hvornår er det rette tidspunkt til forandring?

Du bekymrer dig mere om det rette tidspunkt, end metoder til at lykkes.

Vi som mennesker venter mere på det helt særlige, ideelle og bestemte tidspunkt at foretage en forandring, til at prøve noget nyt eller gøre noget andet. Så skal vi være færdig med skolen, have haft en karriere og erfaring, få villa, volvo og vovhund eller børnene skal først være flyttet hjemmefra. Spørg dig selv, hvornår skulle et tidspunkt være bedre end det andet, hvis lysten og en gigantisk drive til noget andet er der lige nu? Vi venter mange gange på at det helt rigtige tidspunkt dukker op. At et klart grønt skilt kommer frem med et ”GO”, så modet til at tage handling dukker op og står stærkt i os.  

Venter du derimod for længe og over længere tid oplever en følelse af ubehagelighed og undlader at handle mod vores nye destination. Vores nye destination kan være alt at begynde på en slankekur, holde op med at ryge, forbedre dit parforhold, ændringer i ens arbejdsliv eller skabe den krop, sundhed og vitalitet man altid har ønsket sig.

Undlader du at skride til handling og ubehagelighed hober sig op og er det sværere at bære, vil vi sandsynligvis begynde at benytte os af forsvarsstrategier for at mindske ubehaget, såsom:  

  1. Du begynder at fortælle dig selv historier, der gør det acceptabelt at forblive, hvor du er og opretholde en status quo.  
  1. Du bortforklarer i ét væk, når andre spørger. 
  1. Du bagatelliserer situationen, at “så slemt er det heller ikke”. 
  1. Du benægter direkte, at du har et problem. Selvom det er tydeligt for andre. 
  1. Din glemsel, ved at du glemmer at få gjort noget ved det.  
  1. Du bebrejder din manglende forandring over på andre. 

I vores optik skal du ikke bekymre dig alt for meget. Vi tvivler på det perfekte tidspunkt, men tror i stedet på, at når du er klar og parat, skal du benytte dig af denne åbning til at tage handling. Start i det små, uden at smide alt andet til side, men være klar og hav modet til at tage skridtet videre til næste niveau. Så dit momentum skabes og opretholdes og mens dit selvværd og tro er stor. At mestre en forandring ligger i, at opleve små succesoplevelser der optræder i hverdagen. De små sejre vi har i hverdagen, giver os det vi ønsker på langt sigt.  

Forvent ikke aha-oplevelse i et magisk øjeblik, hvor paratheden indtræder. Typisk viser tegnene på parathed til forandring sig gradvis og diskret. Når du så oplever og har en aha-oplevelse, er det som regel her du skal sætte ind. Betyder det vitterligt noget for dig og konstant fylder hos dig, så undlad ALDRIG at gøre et eller andet med det samme. Ring til din ven og aftal hvornår I skal træne. Smid de cigaretter ud med det samme. Book den weekendtur for to. Hvornår har kraften i dig været større end med det samme til at tage handling? 

Du kan også læse bloggen: “7 tegn viser din parathed til at skabe forandring

Vil du have bog, gratis?

7 effektive tiltag til at løfte din forretning, dit personlige liv og dit lederskab.

Opdag Lars Sigurds indsigt i, hvilke grundlæggende ressourcer, metoder og strategier, han anvender i sit arbejde, så du kan opnå succes i din forretning, dit personlige liv og dit lederskab.

Brug et par minutter af din tid, og det kan resultere i livsændrende resultater.