Hvornår er det rette tidspunkt til forandring?

Du bekymrer dig mere om det rette tidspunkt, end metoder til at lykkes.

Vi som mennesker venter mere på det helt særlige, ideelle og bestemte tidspunkt at foretage en forandring, til at prøve noget nyt eller gøre noget andet. Så skal vi være færdig med skolen, have haft en karriere og erfaring, få villa, volvo og vovhund eller børnene skal først være flyttet hjemmefra. Spørg dig selv, hvornår skulle et tidspunkt være bedre end det andet, hvis lysten og en gigantisk drive til noget andet er der lige nu? Vi venter mange gange på at det helt rigtige tidspunkt dukker op. At et klart grønt skilt kommer frem med et ”GO”, så modet til at tage handling dukker op og står stærkt i os.  

Venter du derimod for længe og over længere tid oplever en følelse af ubehagelighed og undlader at handle mod vores nye destination. Vores nye destination kan være alt at begynde på en slankekur, holde op med at ryge, forbedre dit parforhold, ændringer i ens arbejdsliv eller skabe den krop, sundhed og vitalitet man altid har ønsket sig.

Undlader du at skride til handling og ubehagelighed hober sig op og er det sværere at bære, vil vi sandsynligvis begynde at benytte os af forsvarsstrategier for at mindske ubehaget, såsom:  

  1. Du begynder at fortælle dig selv historier, der gør det acceptabelt at forblive, hvor du er og opretholde en status quo.  
  1. Du bortforklarer i ét væk, når andre spørger. 
  1. Du bagatelliserer situationen, at “så slemt er det heller ikke”. 
  1. Du benægter direkte, at du har et problem. Selvom det er tydeligt for andre. 
  1. Din glemsel, ved at du glemmer at få gjort noget ved det.  
  1. Du bebrejder din manglende forandring over på andre. 

I vores optik skal du ikke bekymre dig alt for meget. Vi tvivler på det perfekte tidspunkt, men tror i stedet på, at når du er klar og parat, skal du benytte dig af denne åbning til at tage handling. Start i det små, uden at smide alt andet til side, men være klar og hav modet til at tage skridtet videre til næste niveau. Så dit momentum skabes og opretholdes og mens dit selvværd og tro er stor. At mestre en forandring ligger i, at opleve små succesoplevelser der optræder i hverdagen. De små sejre vi har i hverdagen, giver os det vi ønsker på langt sigt.  

Forvent ikke aha-oplevelse i et magisk øjeblik, hvor paratheden indtræder. Typisk viser tegnene på parathed til forandring sig gradvis og diskret. Når du så oplever og har en aha-oplevelse, er det som regel her du skal sætte ind. Betyder det vitterligt noget for dig og konstant fylder hos dig, så undlad ALDRIG at gøre et eller andet med det samme. Ring til din ven og aftal hvornår I skal træne. Smid de cigaretter ud med det samme. Book den weekendtur for to. Hvornår har kraften i dig været større end med det samme til at tage handling? 

Du kan også læse bloggen: “7 tegn viser din parathed til at skabe forandring

Vær med

Få løbende artikler, metoder og input, der styrker dit potentiale som person og din karrierevej.

Spørg Siigurd

Brænder du inde med et spørgsmål eller andet, så hold dig ikke tilbage, men send os en besked.

Kan vi hjælpe?

Vi besidder en særlig evne til at fremelske potentialet i mennesker og få dem til at flytte sig. Ønsker du at forbedre din business, personlige liv og lederskab. Så vil vi kunne hjælpe dig.

Vær med

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, der styrker dit potentiale i din business, dit personlige liv og dit lederskab. Få løbende effektive metoder og strategier.
* indicates required
Please select all the ways you would like to hear from Siigurd:
You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.
We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.
Nyhedsbrev

Spørg Siigurd

6 + 15 =