Salgsoptimister sælger 37% mere end pessimister

Læs om de fire konkrete råd til at blive en salgsoptimist

Inden for enhver form for salgsvirksomhed er det vigtigt at kunne reagere på en afvisning med venlighed, især inden for produkter, hvor antallet af afvisninger i forhold til positive reaktioner er afskrækkende høj. 

Er man optimist af natur og nystartet agent i en branche med et højt antal afvisninger, sælger man 37 procent flere produkter i løbet af de to første år i jobbet end pessimister.

Optimisme af sind gør en forskel for salgssuccessen. Hvert nej, en sælger får, er et lille nederlag. Den følelsesmæssige reaktion på disse nederlag har afgørende betydning for evnen til at mobilisere tilstrækkelig motivation til at forsætte. Efterhånden som mængden af afvigelser stiger, kan moralen blive svækket, hvilket gør det sværre og sværre at løfte telefonen og foretage det næste opkald. Afvisningen kan være svær at acceptere, især for pessimisten, som kan tolke den som ”Jeg er en fiasko til det her, jeg får aldrig solgt noget!”. Den negative spiral, man kan ende i, kan ikke undgå at udløse apati og opgivelse eller eventuelt i værste tilfælde depression. Optimister siger derimod til sig selv, om årsagen til fiaskoen, at de kan ændre deres fremgangsmetode til den næste samtale. Så pessimisters mentale orientering fører til fortvivelse, mens optimisternes avler håb.

Heldigvis kan ens temperament med de rette teknikker ændres gennem læring. Optimisme og håb kan ligesom hjælpeløshed og fortvivelse oplæres igennem erfaring.

Fire overordnede kilder til individers tro på egne evner til, at kunne påvirke forhold, som har betydning for eget salg:

  1. Skab små succesoplevelser ved at overvinde forhindringer med en vedholdende indsats. Det kan være en succes at ringe til tre uden forventning til resultatet. Uanset hvad svaret er, så forhold dig venlig og accepter personens valg. Husk, at succes bygger på succes. Det er en succes alene i forsøget.
  2. Find en person, der allerede gør det med succes. Observation af andre, der opnår gode resultater, kan øge troen på egen mestring. Jo mere disse rollemodeller ligner én selv, jo mere overbevisende virker deres adfærd på din adfærd, håb og optimisme.
  3. Dialog med andre kan styrke din tro på, at du realistisk har, hvad der skal til for at få succes. En tro på at du er i stand til at løse salgsopgaver vil sandsynligvis få dig til at anstrenge dig mere og være mere vedholdende, end hvis du tvivler på dig selv og fokuserer på egne mangler, når salget udebliver. Din indsats gennem succesoplevelserne vil forstærke udviklingen af dine færdigheder og følelsen af personlig succes.
  4. Ændr din begrænsende overbevisning. Undgå at glide ind i negative sindsstemninger, der dræner din mentale og fysiske tilstand. Der er flere måder at ændre sin sindsstemning enten gennem vores tilstand eller vores indre historier. Tilstanden kan ændres på et øjeblik med de rette teknikker. En metode er Powerfull kropsstilling, som omgående påvirker vores tanker, følelser og adfærd. Det øger testosteronniveaet med 20 procent, reducerer stess-homonet kortisol med 25 procent og øger risikotolerancen med 33 procent. En simpel metode, der på minium 2 minutter kan ændre din indre historie til en positiv og mere hensigtsmæssig historie. Gennem gentagelse, som når vi er i Disneyland og får en sang på hjernen, kan du fortælle dig selv en bekræftelse, der giver energi og styrke. Sæt nogle aktiviteter i spil, som giver energi; gåtur, musik, dans, humor etc. De er alle med til positivt at ændre din fysiske og psykiske tilstand.

Kan vi hjælpe?

Alle kan udvikle bedre salgsevner med simple teknikker. Ønsker du personlig sparring, står vi gerne til rådighed. Læs mere her.

Vil du have bog, gratis?

7 effektive tiltag til at løfte din forretning, dit personlige liv og dit lederskab.

Opdag Lars Sigurds indsigt i, hvilke grundlæggende ressourcer, metoder og strategier, han anvender i sit arbejde, så du kan opnå succes i din forretning, dit personlige liv og dit lederskab.

Brug et par minutter af din tid, og det kan resultere i livsændrende resultater.