Hvad kan vi kortsigtet gøre ved arbejdsglæde og trivsel i denne tid? Med turbulente tider, som f.eks. energikrise.
Som organisation er det vigtigt, at være klædt på med viden og have redskaber til at opnår et godt arbejdsklima. At arbejde målrettet, evidensbaseret og konkret kan man fremme trivselen og bør stå på alle dagsordne – selv i svære tider. Det er helt naturligt at opleve angst, hvis vi som individer vurderer, at vi står over for en trussel, som vi ikke kan håndtere – eller som vi ikke ved, om vi kan håndtere. Uvished og utryghed er samtidig noget af det, der kan stresse os allermest.
Mistrivsel, stress og svære tanker og hvordan vi kan håndtere det og arbejde på at ændre det. Man kan som medarbejder have stor indvirkning for at øge din egen trivsel, ens kollegers og sin leders trivsel. Når det er nævnt har lederne altid et særligt ansvar for at sikre trivsel på arbejdspladsen. Både ved at gå foran som et godt eksempel på og ved at sikre, at der bliver taget hånd om det psykiske arbejdsmiljø.
Manglende arbejdsglæde og oplevelsen af mistrivsel i en virksomhed, går ikke blot ud over arbejdsklimaet, men absolut også bundlinjen. Et godt arbejdsklima vil fremme et bedre økonomisk afkast, bedre trivsel blandt medarbejderne og sikre en organisation, der opnår antiskrøbelighed (resiliens).
Men vi kan – og bør – alle sammen gøre noget. Måske er det dig, der er den rigtige til at tage action på, at I arbejder med at skabe mere arbejdsglæde på konstruktive og værdiskabende måder. Når du læser dette, så er der i hvert fald meget, der tyder på, at du gerne vil gøre en indsats.
Et aktuelt foredrag “ARBEJDSGLÆDE OG TRIVSEL PÅ ARBEJDSPLADSEN I KRISETIDER”