Hvad det at leve hensigtsmæssigt medfører

Hvad det at leve hensigtsmæssigt medfører

En metode til at operere i verden, der kræver handlig, er at leve målrettet.

Det medfører også følgende krav til ens levemåde: At tage ansvar for at formulere sine mål og formål omhyggeligt. At være bekymret for at identificere de handlinger, der er nødvendige for at nå ens mål. Overvågning af adfærd for at kontrollere, at den er i overensstemmelse med ens mål. At være opmærksom på resultaterne af ens handlinger for at vide, om de fører hen, hvor man vil hen. Det vil jeg uddybe mere i følgende afsnit.

At tage ansvar for at formulere ens mål og formål bevidst.

Hvis vi skal have kontrol over vores eget liv, er vi nødt til at vide, hvad vi vil, og hvor vi vil hen. Vi har brug for spørgsmål som: Hvad ønsker jeg mig selv om fem, ti, tyve år? Hvad vil jeg have, at mit liv skal tilføjes? Hvad vil jeg opnå professionelt? Hvad vil jeg have inden for det personlige forhold? Hvad er mit formål? Hvad er mine mål inden for et bestemt forhold? I forbindelse med mine børn? Hvis jeg har intellektuelle eller åndelige forhold, hvad er de så? Er mine mål tydeligt i fokus, eller er de vage og udefinerbare?

At være bekymret for at identificere de handlinger, der er nødvendige for at nå ens mål.

Hvis vores formål skal være et aktivt ultimativt formål og ikke kun henligge til dagdrømme, skal vi spørge: Hvordan kommer jeg herfra og derhen? Hvilke handlinger er nødvendige? Hvis ny viden er påkrævet, hvordan opnår jeg den? Hvis det er nødvendigt med nye ressourcer, hvordan opnår jeg dem? Hvis vores mål er langsigtede, vil handlingsplaner næsten helt sikkert indebære subaktionsplaner – dvs. planer for opnåelse af delformål. Tager vi ansvaret for at tænke og udføre disse trin? Succes i livet tilhører dem, der gør det og stopper med kun at dagdrømme.

Overvågning af adfærd for at kontrollere, at den er i overensstemmelse med målene.

Vi kan have klart definerede formål og en fornuftig aktionsplan, men vi glider let ud af kurs ved distraktioner, problemer der kommer op, træk af andre værdier, en ubevidst omlægning af prioriteter, mangel på tilstrækkelig mental fokusering eller modstand mod at gøre det, man har forpligtet sig selv til at gøre. En bevidst politik om overvågning af handlinger i forhold til de angivne formål hjælper os med at håndtere problemer af denne art. Nogle gange vil løsningen være at dedikere os til vores oprindelige intentioner. Nogle gange bliver vi nødt til at overveje, hvad vores vigtigste mål faktisk er, og måske omformulere vores delmål og endda vores formål.

Vær opmærksom på resultaterne af ens handlinger. At vide, om de fører hen, hvor man vil hen.

Vores mål kan være klare, og vores handlinger er kongruente, men vores indledende beregninger hertil med de rigtige skridt, kan vise sig at være ukorrekte. Måske var der fakta, som vi ikke kunne overveje. Måske har udviklingen ændret konteksten. Så vi bliver nødt til at fortsætte med at spørge: Fungerer min strategi og taktik? Kommer jeg, hvor jeg vil hen? Giver mine handlinger de forventede resultater? Vi ser ofte folk i erhvervslivet mislykkes med dette princip ved forsat at fastholde deres blik deres, ellers hensigsmæssige oprindelig mål, med blindt at oplade sin røstMen det, vi laver, har altid fungeret i fortiden.” I en dynamisk økonomi er gårsdagens strategi og fremtidens taktik ikke nødvendigvis tilpasset i dag.

”Hvis du taler om det, så er det en drøm, hvis du forstiller dig det, så er det muligt. Men hvis du planlægger det, er det virkeligt”

 

Hvordan vil du gøre dit år 2021 dit bedste år – indtil videre? Et år hvor du kikker tilbage på og tænker ”Wow – jeg lykkes med så meget mere end jeg nogensinde turde og tro på. Jeg fik præcis hvad jeg ville, og meget mere!”

Svaret er ligger i at lave målsætning og handleplaner. Du skal være krystalklar på dine mål for de næste 365 dage, skriv dem ned, og skab derefter en handlingsplan for dem og gør dem til virkelighed – ”hvis du taler om det, så er det en drøm, hvis du forstiller dig det, så er det muligt. Men hvis du planlægger det, er det virkelig”.

Gør dine målsætninger til virkelighed med en målsætningshandlingsplan.

Vil du have bog, gratis?

7 effektive tiltag til at løfte din forretning, dit personlige liv og dit lederskab.

Opdag Lars Sigurds indsigt i, hvilke grundlæggende ressourcer, metoder og strategier, han anvender i sit arbejde, så du kan opnå succes i din forretning, dit personlige liv og dit lederskab.

Brug et par minutter af din tid, og det kan resultere i livsændrende resultater.