Det tager kun 6 trin at lægge en plan for din succes.

En god lærdom er, at det ikke er, hvad der sker, der bestemmer størstedelen af vores fremtid—fordi det, der sker, sker for os alle. I stedet bør vi forstå, at nøglen er, hvad vi gør ved det. Hvis vi starter processen med forandring ved at udvikle en plan og gøre noget anderledes det kommende år i forhold til det foregående år, så betyder det ikke noget, hvor små disse indsatser starter. Begynd at udføre forskellige handlinger under de samme omstændigheder—dem vi altid har haft og ikke kan ændre på—og observer, hvilke mirakler der kan ske. Hvis vi påbegynder mirakel-processen og ændrer os selv, så vil alt ændre sig. Og her er det interessante: Forskellen mellem fiasko og succes er subtil.

Vores resultater er kun så gode som vores plan.

Reglen og undtagelsen til succes

Lad mig forklare ved at give mine definitioner af fiasko og succes: Fiasko er nogle få vurderingsfejl, der gentages hver dag. En person siger: “Nå, jeg gik ikke en tur rundt om kvarteret i dag, og det dræbte mig ikke, så det må være okay.” Nej, nej, det er den slags fejl i vurderingen, der efter seks år får én til at være uden ånde og flå som man går fra sin bil til sit kontor. Det skal være en undtagelse, at du ikke gør en indsats for at lykkes. Hvis det bliver normen, at du aldrig gør dig umage, så vil det have indflydelse på lang sigt. Du kan ikke begå den slags fejl. Det vil få konsekvenser for dig.

Nu, her er min definition af succes: nogle få simple discipliner, der øves hver dag. Ser du forskellen? Nogle selv-discipliner… Her er en lille sætning, vi alle har hørt: “Børst kun de tænder, du ønsker at beholde.” Og mit spørgsmål til dig er, “Hvad nu hvis det er sandt?” Hvor simpel og let er den plan?

Faktum er, når du ser på succesrige mennesker, vil du næsten altid opdage en plan bag deres succes. De ved, hvad de vil, de udarbejder en plan, der vil føre dem, hvor de vil hen, og de følger deres plan. Det er fundamentet for succes.

Som mennesker har vi evnen til at påvirke forandring i vores liv. Det er gennem vores egen bevidste valg, når vi engagerer os i mirakel-processen med personlig udvikling, at vi er i stand til at transformere vores natur og vores liv.

Jeg ønsker, at de næste 6-12 måneder bliver en succes for dig—en overvældende succes—og vi ved, at det betyder, at du skal have en plan og derefter metodisk følge den plan. Kombinationen af materialer, din åbne indstilling til læring og din ihærdighed med at følge en plan, der er rigtig for dig, vil gøre dette år til den slags succes, vi ved, du ønsker, det skal være. Så lad mig udfordre dig til at være mindst lige så oprigtig, mindst lige så engageret i fremme af din filosofi, indstilling og plan.

Så, hvad er nogle gode ideer til at udvikle en plan, der vil fungere godt og føre dig kraftfuldt over målstregen? Her er de fem hovedpunkter at huske på:

  1. Udvikl den rigtige plan for dig. Nogle mennesker er meget detaljeorienterede og kan nøje følge en kompliceret plan. Andre er mindre detaljeorienterede, hvilket også er okay. Så hvad er den rigtige plan? Planen, der passer til dig. Vi er alle unikke og motiveres af forskellige faktorer, og du skal udvikle en plan, der er rigtig for dig og passer til dig. Nogle planer vil ikke være lige så indviklede som andre, men vi skal alle have en plan sammen med mål i den plan, der kan føre os fremad. Hvis du er en fri ånd, så fortæl dig ikke selv, at du vil bruge to timer om dagen på en bog og en dagbog. Det sker sandsynligvis ikke, og du vil bare blive modløs. Uanset din personlighed, dine styrker og svagheder, skal du udvikle en plan omkring dem. Dette er ikke en en-plan-passer-til-alle-proposition.
  2. Fastlæg tidspunkter at bruge på det. Det kan være hver søndag aften. Det kan være 20 minutter hver morgen eller i frokostpausen eller inden sengetid. Det kan være i bilen, hvor du lytter til CD’er hver mandag, onsdag og fredag. Hvad end det er, så fastlæg tidspunkterne og gør det. I din trin-for-trin-plan skal du skrive punkter ned, som du kan opnå hver uge. De skal være specifikke og opnåelige. Udvikl disciplinen og tag de skridt hver dag, der vil bringe dig tættere på dine mål og udvikle dit selvværd.
  3. Før en dagbog. Tag noter. Stol ikke på din hukommelse, men at skrive det ned, finde et sted at samle de oplysninger, der påvirker forandring. Og det råd har tjent mig godt alle disse år. Optag de idéer og inspirationer, der vil føre dig fra hvor du er til hvor du vil hen. Tag noter om de idéer, der påvirker dig mest. Skriv dine tanker og idéer ned. Brainstorm med dig selv om, hvor du er på vej hen, og hvad du vil gøre. Optag dine drømme og ambitioner. Dine dagbøger er et samlingssted for al den værdifulde information, du vil finde. Hvis du er seriøs med at blive velstående, magtfuld, sofistikeret, sund, indflydelsesrig, kultiveret og unik, så skriv vigtige ting ned, når du støder på dem. To personer vil lytte til eller læse det samme materiale, og forskellige idéer vil dukke op for hver enkelt. Brug de oplysninger, du indsamler, og skriv dem ned til yderligere refleksion, til fremtidig debat og til at veje den værdi, det har for dig.
  4. Reflekter. Skab tid til refleksion — en tid til at gå tilbage og studere igen de ting, du har lært, og de ting, du har gjort hver dag. Jeg kalder det “at køre båndene igen,” så dagen låses fast i din hukommelse og fungerer som et redskab. Mens du går igennem materialet i denne plan, vil du gerne bruge tid på at reflektere over dets betydning for dig. Brug et par minutter i slutningen af hver dag og gå tilbage over dagen: Hvem talte du med, hvem så du, hvad sagde de, hvad skete der, og hvordan følte du dig. Hver dag er en del af mosaikken af dit liv. Dernæst, brug et par timer i slutningen af ugen på at reflektere over ugens aktiviteter. Også i den ugentlige tid, brug et par minutter på at reflektere over, hvordan dette materiale skal gælde for dit liv og dine omstændigheder. Brug en halv dag i slutningen af måneden og en weekend i slutningen af året, så du har det, så det aldrig forsvinder, for at sikre, at fortiden er endnu mere værdifuld og vil tjene din fremtid godt.
  5. Sæt mål. Husk, at din plan er landkortet for, hvordan du vil nå dine mål, så du skal have dem. Af alle de ting, der ændrede mit liv til det bedre (og hurtigst), var det at lære at sætte mål. At mestre denne unikke proces kan også have en kraftig effekt på dit liv. Lær at sætte mål, fordi det er den største indflydelse på en din fremtid og den største kraft, der vil trække dig i den retning, du ønsker at gå. Fremtiden skal planlægges, være godt designet til at udøve en kraft, der trækker dig mod løftet om, hvad der kan være. To procent i din nuværende situation, giver over sigt en ny destination.
  6. Handle på din plan. Det, der adskiller de succesrige fra de mislykkedes så mange gange, er, at de succesrige simpelthen gør det. De handler. De er ikke nødvendigvis klogere end andre; de arbejder bare på planen. Tiden til at handle er, når følelsen er stærk. Her er, hvad der sker, hvis du ikke gør det: Lov om Svækkende Hensigt. Vi har til hensigt at handle, når idéen rammer os, når følelsen er høj, men hvis vi udsætter, og vi oversætter ikke det til handling ret hurtigt, begynder hensigten at svækkes, svækkes, og om en måned er det koldt, og om et år kan det ikke findes. Så etabler disciplinen, når idéen er stærk, klar og kraftfuld—det er tidspunktet til at arbejde på planen. Du skal fange følelsen og omsætte den til disciplinerede aktiviteter og oversætte den til egenkapital. Og her er, hvad der er interessant: Alle discipliner påvirker hinanden; alt påvirker alt. Det er derfor, den mindste handling er vigtig—fordi værdien og fordelene, du får fra den ene lille handling, vil inspirere dig til at gøre den næste og den næste… Så træd ud og tag handling på din plan, for hvis planen er god, så kan resultaterne være mirakuløse.

Vil du have bog, gratis?

7 effektive tiltag til at løfte din forretning, dit personlige liv og dit lederskab.

Opdag Lars Sigurds indsigt i, hvilke grundlæggende ressourcer, metoder og strategier, han anvender i sit arbejde, så du kan opnå succes i din forretning, dit personlige liv og dit lederskab.

Brug et par minutter af din tid, og det kan resultere i livsændrende resultater.