Skab succes med selvledelse

Selvledelse er sammen og hver for sig. Muligheden for udførelse af selvledelse i en sammenhæng med andre starter hos ens selv. Uanset om du er leder, medarbejder, praktikant, direktør eller ejer så er udgangspunkt os selv og vi kan derfor bidrage til fællesskabet. Selvledelse udvises igennem dig som individ og bidrager til de personer man arbejder sammen med. Selvledelse kan have abnorm effekt på optimering af tid og ressourcer.

Vidste du 

  • at selvledelse er at søge efter nye veje, muligheder, ressourcer og udfoldelsesformer 
  • at frisættelse af iboende ressourcer eller uudnyttede kompetencer får medarbejderne til at yde deres bedste 
  • at nutidens virksomheder har brug for, at kunne benytte medarbejderes fleksibilitet, serviceindstilling og effektivitet  

Succesfuld selvledelse er hvor den enkelte har indflydelse på et arbejde. Individernes evne og vilje til at tage ansvar for planlægning og gennemførelse af eget arbejde inden for accepterede rammer mellem individ og virksomhed. Ses ens arbejde i sammenhørighed og positivt bidrager til andre, så ser vi meningen. Ens arbejdsliv giver nemlig mening, når man oplever, at det udvikler sig ind i stadig større og stærkere sammenhænge og helheder. Hvorfor er det så vanskeligt at få mennesker, især veluddannet, til at lære nyt? 

“Frygten for at fejle er stærkere og fylder mere end lysten og nydelsen af at lykkes.”

Det er sandt. Hvis du skaber levende mentale billeder i folks bevidsthed om de fysiske, følelsesmæssige og personlige muligheder, vil de få en følelse af at være selvledelsen. Især deres fordele i at lykkes, vil skabe modet til at arbejde med selvledelse. Modet til at lede en selv og bidrage til selvledelse i fællesskab, skal være stærkere end frygten for at fejle. 

Sådan gøres medarbejdere selvledende.  

Slip deres indre drive fri og skab mere værdi for begge partner.

  1. Hver eneste medarbejder skal behandles som et menneske med egne værdier og mål. Derved opdage og benytte alle de kompetencer, der gemmer sig i hvert eneste individ. Medarbejderes motivation kommer indefra, det vil sige gennem passion for virksomhedens formål. 
  1. Giv de ansatte beføjelser. Gør dig selv fri af frygten for, at medarbejderen kan skade virksomheden, hvis de handler på egen hånd. De vil handle til fordel, hvis du skaber de rigtige rammer om dem og deres arbejde. 
  1. Gå bort fra gamle og tunge løntrin. Find en måde hvor du anerkender deres store bidrag til virksomheden på anden vis, der har indflydelse på deres adfærd og som opfattes som fair. Det kan være midler som bliver brugt på service som frigør deres tid. Fx bilvask, rengøring, havemand etc. Tid er vores vigtigste og en begrænset ressource.  

Den ægte værdi vi hver især bidrager med er det, som vi tilfører og ikke vores eget behov. Forstår vi at skabe mere værdi end vi modtager, at udvikle os selv til et nyt niveau og lærer at tøjle frygten for at fejle. Så kan vi sammen og hver for sig levere ekstraordinære indsats og skabe betydelig bedre resultater til dem vi servicer og der hvor vi arbejder. 

Etabler man selvledelse og lykkes med det er fordelene store, måske altafgørende for en virksomhed. 

Vil du have bog, gratis?

7 effektive tiltag til at løfte din forretning, dit personlige liv og dit lederskab.

Opdag Lars Sigurds indsigt i, hvilke grundlæggende ressourcer, metoder og strategier, han anvender i sit arbejde, så du kan opnå succes i din forretning, dit personlige liv og dit lederskab.

Brug et par minutter af din tid, og det kan resultere i livsændrende resultater.