Energiøvelser giver højtpræsterende møder

Du kender sikkert til, at et møde kan forekomme tungt fra starten, og man føler ikke, at det fører til et konkret udbytte. Ja, det kan nærmest virke som spild af tid. Uden at gå i detaljer med hvad og hvordan et møde skal være for at give et værdiskabende udbytte – det ved du sikkert bedre end mig – vil jeg fastslå, at vi som mennesker arbejder og tænker bedre, når vores tilstand er positiv: du skaber og opbygger bedre relationer, er mere overbærende, og tilfører positiv energi til dem, du er i selskab med. Du bliver mere kreative og mere modtagelig, og dermed skaber du et mere udbytterigt møde og flere win/win situationer. 

Skaber I en god stemning, højner det energien, og det vil hurtigt vise sig at være lønsomt for din organisation. Tænk, hvis det realiser sig i mere tilfredse og nye kunder, at du skaber større tilfredshed med din leder, kollegaer og medarbejdere – hvor I sammen skaber en opblomstring inden for alle tænkelige aspekter.

Der er noget om snakken

Losada, Ph.D. i organisationspsykologi, har igennem observationer undersøgt, hvad der adskiller højt præsterende møder fra lavt præsterende møder. Det har han gjort med fokus på tre dimensioner: hvor vidt mødedeltagernes udtalelser var positive eller negative, hvor vidt mødedeltagerne var selvcentrerede eller fokuserede på andre, og om mødedeltagerne udspurgte de andre (at stille spørgsmål) eller brugte argumentation (for at forsvare et synspunkt). Analyserne er baseret på det, der kaldes positivitetskvotienter, som er et udtryk for forskellen mellem det positive og negative. Teams, der præsterer højt, har en ratio på 6:1, i modsætning til teams, der præsterer lavt og ligger under 1:1. Generelt placerer teams med blandende præsentationer sig lige henover 2:1.

Hvad er energiøvelser så?

Energiøvelser, også kaldet energizers eller icebreakers, er et effektfuldt middel til at stimulere energien og skabe gruppedynamik. Det kan være ved mødets start, efter frokost eller i en pause, hvor energien skal genfindes. Energiøvelserne er korte lege eller øvelser, som tager mellem to og ti minutter. De fungerer som små pauser i hverdagen, hvor både hjernen og kroppen aktiveres. Enkle søgninger, så er du i gang. 

At investere tid på en energiøvelse er lønsomt, også på bundlinjen, så det er bare med at komme i gang!

Vær med

Få løbende artikler, metoder og input, der styrker dit potentiale som person og din karrierevej.

Spørg Siigurd

Brænder du inde med et spørgsmål eller andet, så hold dig ikke tilbage, men send os en besked.

Kan vi hjælpe?

Vi besidder en særlig evne til at fremelske potentialet i mennesker og få dem til at flytte sig. Ønsker du at forbedre din business, personlige liv og lederskab. Så vil vi kunne hjælpe dig.

Vær med

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, der styrker dit potentiale i din business, dit personlige liv og dit lederskab. Få løbende effektive metoder og strategier.
* indicates required
Please select all the ways you would like to hear from Siigurd:
You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.
We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.
Nyhedsbrev

Spørg Siigurd

3 + 1 =